Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Мнения за нещата от моята гледна точка
Автор: nchankov Категория: Лични дневници
Прочетен: 347184 Постинги: 21 Коментари: 173
Постинги в блога от Октомври, 2008 г.
Ха, днес влезнах в myCV.bg и к"во да видя - голям червен банер се мъдри с надпис "MyCV.bg се продава".

image

Интересно ми е защо се продава... дали не върви, или собствениците са си насмогнали на "масрафа" и не им се занимава, или пък  може да им трябват пари. Единствено може да се гадае, защото няма допълнителна информация на сайта.

Незнам дали това е стара оферта, но е факт, че аз я виждам сега.

Е, като се продава, защо не публикувате обяви в rabb-it.net - нов портал за ИТ обяви?

image
Категория: Технологии
Прочетен: 3100 Коментари: 0 Гласове: 0
Незнам дали някой е попадал на томболата на фирма Булсатком /таз" годишната, защото виждам, че е имало и преди/, та в нея те приканват да си попълниш трите имена и телефон за връзка като голямата награда май е кола или скутер /не помня вече/. За съжаление съм изгубил линка за сайта.

Една от "утешителните" награди е оборудване за сателитен приемник, както се казва в сайта цитирам по памет "...тъй като струва 68лв, значи, който спечели такова означава, че печелил точно 68лв..." като се споменава, че ако се увеличат участниците в томболата въответно и тези награди ще растат в същото съотношение. До тук добре - всичко изглежда нормално и честно.

Ония ден /понеделник/ получавам обаждане от операторка от Булсатком, която ме уведомява, че съм спечелил награда - оборудване за сателитен приемник. Аз тъй като съм клиент на въпросната фирма не проявявам желание за втори монтаж, защото балкона ми ще го зазидам съвсем, та попитах дали не мога да си взема хардуера пък ако реша ще си правя с него каквото си искам аз - награда е все пак спечелил съм си я.

Оказа се обаче, че неможело, трябвало да платя задължително 15лв за монтаж, но можело да си го взема за допълнителен приемник /да включа друг телевизор/. Тогава таксата ми щяла да бъде само с 5.80лв отгоре НА МЕСЕЦ. Казах, че ще си помисля, защото имах познат който беше казал, че ще се включва към тях, та барем за оборудването да не се загробва с година и половина договор.

На следващия ден препратих операторката към моя познат и с това историята за мен приключи, НО вечерта се чух с този мой познат и той ми спомена, че на практика, за да му включат оборудването и монтажа и т.н. са му казали, че трябва да подпише договор за година и половина, като ако прекъсне да плаща дължи неустойка.

Значи какво се оказва - под формата на томбола фирмата събира телефоните на хората и после се оказва, че всички печелят същото, все едно ако са се обадили в офисите и са поискали нормално свързване. Защото точно това получих аз когато се включих преди месец и половина:

1. Сателитно оборудване - безплатно
2. Монтаж - платен на техниците - 15лв
3. Такса 4.80 - за най-евтиния пакет за първия месец /защото той е промоционален и се гледат всички налични канали/
4. Договор, който ме обвързва да плащам минимум 12.80 на месец в продължение на 18 месеца иначе плащам неустойка.

Малко неетично, не ви ли се трува? Ами да напишат дори със ситни букви - "Който участва в томболата, ще получи обаждане за включване", а не да го пишат печалба, защото на практика нищо не печелиш.

Сигурен съм, че фирмата си е "вързала гащите" и определено не може да ги съдиш или да си вземеш оборудването, ама тъпи номера могат да правят, нали?

Посетете:
image
Категория: Бизнес
Прочетен: 10065 Коментари: 9 Гласове: 1
Може би лесно ще ми повярвате, че аз с дискети не работия от края на миналия век. Така е с всеки нормален средностатистически ИТ човек и в това няма нищо чудно след като навлезнаха USB флаш картите и Интернета спря да бъде "мамо, ще изключа телефона, че ще браузвам в Интернет".

Каквото и да си говорим, компютрите вече не се продават с флопита. Отдавна мина времето когато windows-а можеше да бъде пренесен на n-на брой дискети или за да тръгне под DOS трябаше системна дискета. Все пак XXI век сме бе хора!

Пиша този пост, защото този месец бях принуден да си закупя флопи дисково устройство и кутийка дискети, защото се оказа, че това за всички може да е отживелица, но за Националната Агенция по Приходите това е основния носител, който може да бъде приет от служителките /ако се ходи на място/.

Значи става въпрос за подаване на Декларация No: 1 за самоосигуряващо се лице, която може да се подаде по 3 начина - на хартиен носител, на дискета и по Интернет с електронен подпис.

Проблема бе, че първо, аз нямам все още електронен подпис /което скоро ще се промени/ и второ програмата, която генерира този файл /helper демек/ е направена така, че ако искаш да запазиш декларацията, то това трябва задължително да е на устройство A: - т.е. флопи.

Малко за програмата:
Полетата на единствения прозорец са като кадастрален план на нивите в добруджанско погледнати от самолет - няма никакво подравняване - все едно са дали на дете на което са му обяснили точно преди 5 минути как се drag-and-drop-ват полета в някакъв визуален редактор и са го пуснали да си играе в него. Отделно в едни от полетата може да се пише само с главни букви, докато в други няма значение. Генерираният файл е във формат CP-1251 /което може да се приеме, но защо не UTF-8/, но най фрапиращото е, че тази програма, която е цели 11Mb и половина може да генерира файла само и единствено, ако имате устройство А: и в него имате дискета. Т.е. дори и да искаш да пуснеш декларацията си по Интернет, пак ти трябва флопи, иначе декларацията е само в твоето въбражение.

Е нема такава простотия!!!

Вижте още:
rabb-it.net - специализиран сайт за IT обяви
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2244 Коментари: 1 Гласове: 0

imageВ началото на миналата седмица стартирахме нов сайт за обяви за работа Rabb-IT.

Защо Rabb-IT.net ли? - ами защото звучи като Rabbit, но всъщност идва от Работа за IT специалисти - лесно и запомнящо се, нали?

А, защо направихме този сайт при положение, че сайтовете за обяви за работа са добре разработени и вече има 2-3 утвърдени сайта, които се посещават редовно от по-голямата част от търсещите и предлагащите работа?

Ами защото смятаме, че навсякъде публикуването е прекалено комплексно. Почти навсякъде, за да пуснете обява, Вие трябва да имате регистриран потребител, да попълните огромно количество полета и това не е всичко. При някои от сайтовете, трябва да дадете стационарен телефон при други трябва да платите, за да ви публикуват обявата. При трети модерацията е под всякаква критика и обявите са както се казва "от кол и въже". Според нас това е малко прекалено. Къде остават хората без стационарен телефон или пък хора търсещи човек за работа по проект. Ние сме хора от IT бизнеса и смятаме, че знаем какво иска IT бизнеса при публикуването на обяви за работа.
image
Точно за това и направихме този сайт, като мислим, че сме намерили баланса между свободно публикуване и стриктна модерация.

Принципно, за да се пусне една обява е необходимо точно и ясно описание на предлаганата позиция и телефон и/или е-майл за контакти. Такива обяви се пускат и по специализираните форуми и сайтове - описание и контакти. Точно това предлага и Rabb-it.net.

image

Полетата необходими, за да публикувате обява за работа при в Rabb-IT.net:

1. Тип на работата

  • Пълен паботен ден
  • Не пълен работен ден
  • Работа по проект (freelance)

2. Категория

  • Администратори;
  • Програмисти;
  • Дизайнери;
  • Консултанти;
  • Тестери;
  • Редактори;

С това категоризацията на една обява приключва. Все пак тя е важна, защото хората интересуващи се от системно администриране не се интересуват от обявите за дизайнери или тестери.

3. Заглавие на обявата - Това е текста който се вижда в списъка с обяви в дадена категория.

4. Местоположение (град) - населеното място където ще се работи

5. Описание на позицията - тук трябва да се опишат основните параметри на вакантната позиция.

И последно 3 полета за контакти:

  • Име на фирмата или човек за връзка - ако въведете фирмата, за кандидата ще е много лесно да добие първоначална представа за Вас.
  • Вашият сайт - даващ възможност за допълнителна информация за фирмата. Защо трябва да повтаряте съдържанието от вашата страница, когато то е при вас актуализирано и добре оформено? А и повечето хора предпочитат да погледнат страницата на фирмата преди да кандидатстват - все пак това е лицето на организацията Ви.
  • Е-майл - това е е-майлът на който ще бъдат изпращани CV-тата от евентуалните кандидати. Той не се публикува /като с това може да намалите спама към вашата поща/. Никой няма да Ви забрани да го напишете в описанието на обявата, но кандидатстването през сайта ще

Остава да прегледате как ще изглежда обявата Ви на сайта и да я публикувате.

Както се казва раз-два-три и готово. Надяваме се, че този сайт ще стане интересно място за търсене и предлагане на работа сред IT специалистите, защото именно в тази ниша е насочен той.

Какви са преимуществата при ползване на Rabb-IT.net?

  • Публикуването на обяви е напълно безплатно
  • Не се изисква никаква регистрация, за да публикувате обява. Единствено трябва да въведете фирма/име на човек за връзка и валиден е-мейл на който да получавате CV-тата на кандидатите.
  • Строга модерация на обявите с цел да бъдат избегнати обяви на "маймуница", фалшиви или дискриминиращи обяви и спам
  • Сайтът предлагам widget за Вашите страница - така ще може да вземете интересно съдържание на вашата страница. Особено полезна функция за фирми, който искат да сложат обявите си във своята страница.
  • Предлагаме автоматично добавяне на сайтовете, който носят трафик към Rabb-it в нашата страница с партньори, а най-активните 10 ще излизат и в началната страница на сайта ни.
  • Не на последно място сайтът е добре SEO оптимизиран, така, че в последствие ще има доста трафик от търсещите машини

Искренно се надяваме, че ще харесате и посещавате сайта редовно.

Категория: Лични дневници
Прочетен: 1807 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: nchankov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 347184
Постинги: 21
Коментари: 173
Гласове: 122
Архив
Календар
«  Октомври, 2008  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031