Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Мнения за нещата от моята гледна точка
Автор: nchankov Категория: Лични дневници
Прочетен: 347175 Постинги: 21 Коментари: 173
Постинги в блога от Януари, 2008 г.
Нова година - нова кражба!

Пладнешки обир - това е единствената смислена фраза за снощния обир в офиса ни. На момчетата да са им "алал" новите лаптопи и слушалката за телефона - ама са били доста тъпи и са я взели само нея, а "майката" са я зарязали.

Ще разкажа малко по-подробно за случката, защото е моя първи сблъсък с правоохранителните органи и "контингента".  Да се надявам, че и ще е последния, но в крайна сметка никой не е застрахован от такова нещо.

Та малко предистория. Офисът ни се намира в бизнес сграда в центъра на София /баш на пъпа/, като на входа на сградата има портиер и сградата се заключва след 21:00 часа и се пуска СОТ.

Аз останах последен в офиса до към 19:15 като в 7 без 15 на вратата се почука и някакъв човек потърси за адвокат "Някоя-си". Аз разбира се му казах, че такава тука няма и човека излезна, като предварително надзърна в офиса /той е разделен на 2 стаи като едната е нещо като малка приемна, а другата която е фактическия офис е отделена от стена и врата по средата/ и каза на някой до вратата "Айде не е тука".

Какво забелязах в надзъртащия - не беше от по-"мургавите" ни събратя, но определено такъв човек може да се срещне по-скоро по стоежите отколкото в такава офис сграда. Помислих си, че явно нещо е закъсал и сега търси адвокат, за да му оправи бакиите.

Към 7:15 заключих офиса и бавно поех към вкъщи в нощта...

Тъкмо се прибрах, има няма час след това, и телефона ми звънна и колегата ми съобщи скръбната вест. И аз като последен в офиса било хубаво да отида.

Хванах едно такси и право в офиса. А долу на партера са поседнали 5-6 полицаи, които  почнаха да разпитват и ме заведоха в офиса, за да установия щетите /който аз вече бях 99.999% какви са/ - 3 лаптопа с доста добри параметри и слушалка за SkypePhone.

Моята версия как естанало всичко:
Групата е влязла в сградата към 17-18 часа без проблеми, защото охраната долу не пита кой-си и за къде-си. Даже тя не е охрана, а портиерна.

След като огледаха "магазина", те са застанали на стълбището като са ме изчакали да си тръгна. 10-15 минути след това са разбили вратата /която е на една плюнка живот/ и са почнали да тарашат, като са търсили каса или някакви други ценности.

Така "напазарували" за слезли по стълбището и са зачакали на първия етаж кога портиера ще тръгне по етажите за проверка. Портиера обикаля, за да не заключи сградата и да остави някой в офисите.

Фаталния момент е, че портиера като тръгне, не заключва външната врата и съответно всеки който желае може да влезне и респективно излезне от сградата без да бъде забелязан. Сега сигурно мерките ще се затегнат, но както се казва "след дъжд качулка".

Малко за полицаите:
Бяха доста смешна гледка в сравнение с Хорейшо от сериала "От местопрестъплението". Фотоапарата с който се снимаше беше за не повече от 200 лв /апаратче от евтиния клас/. Вместо фенерче със синя светлина оперативния работник ползваше малък челник и той за 4-5 лв мах. Кутията с мастило за снемане на отпечатъците беше толкова празна, че чак дъното й се виждаше.

А като им казах "Ся се едно съм в SCI" и единия вика "Не ми говори за този Хорейшо, че колко ядове ми създава, не е истина" :)

Иначе момчетата бяха професионалисти и си взеха отпечатаци и показания както що си требе, просто материалната им база куца. Най-смешни ми станаха, като този дето взимаше следите ми каза "Абе не може ли да ми дадете едно топче хартия /принтерска, а не за тоалетна щото ако бяха поискали такава, щях да рухна от смях :)/, че ни е кът", а един от колегите му попита "А календарчета нещо, тафтерчета да имате, рекламни?"

Просто в полицията е жалка гледка и най-лошото е, че с такава база за сравнение /от сериала/ изглеждат смешни.

Та така - равносметка:
4 : 0 в полза на крадците. И то не е до техниката, колкото до загубата на инфорция, ама да сме живи и здрави и ако ви продават лаптопи Lenovo 3000 N200 спомнете си за този пост.

Ха със здраве!
Категория: Бизнес
Прочетен: 9695 Коментари: 10 Гласове: 0
Днес в първия работен ден на годината различно от общото мнение, че транспорта не върви аз хванах трамвая точно за минута. Просто го видях как пристига и побегнах през преспите, за да го "хвана" - добре, че светеше червено и ватмана прояви човещина и отвори. Ако не си бях дал зор сигурно и аз щях да се присъединя към хора недоволстващи.

Всъщност това не е повода да напиша този пост. Според мен доста шофьори го правят.

Аз се качих на трамвай 8 от спирката на 10-та поликлиника на Бул Стамболийски в посока центъра. Трамваят беше полу-празен, може би защото точно преди него имаше още един, незнам. Та настаних се аз на седалчица между първата и втората врата и почнах да блуждая с поглед по заснежена софия.

На кръстовището на пл. Македония имаше леко задръстване и трябваше да изчакаме 2-3 светофара преди да минем.

И точно минахме когато видях, че на островчето което е на алабин /пешаходно островче/ е паднал един старец, а младо момиче се опива да му помогне. Явно падането е било преди секунди, защото стария човек тъкмо си махаше снега от очилата и целия беше в снях.

В момента когато трамвая се изравни с островчето ватмана спря колата, слезе и помогна на момичето да вдигне стария човек. После се качи на мотрисата и просължи към спирката на Стопанска камара.

Всичко се случи за по-малко от 10 секунди, но честно казано не очаквах , че ватмана ще спре и ще помогне.

Малко хора биха го направили. Ето за това и се впечатлих и написах това.

Ватмана кара по трамвайна линия 8 а мотрисата му е 1039. Да е жив и здрав!

Айде да сте живи и здрави всички!
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1475 Коментари: 1 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: nchankov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 347175
Постинги: 21
Коментари: 173
Гласове: 122
Архив
Календар
«  Януари, 2008  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031